در این نوشته به پرسش و پاسخی که بین ما و یکی از کاربران برای رفع مشکل ایشان در نرم افزار سیلواکو صورت گرفته است می پردازیم:
کاربر 1
من ترانزیستور را در محیط اتلس و به صورت سه بعدی شبیه سازی میکنم و مشکل من اینه که نمی تونم پروفایل میدان الکتریکی و باند دیاگرام انرژی و پروفایل ولتاژ الکتریکی را مشاهده کنم .
آپلند
با سلام
در صورت امکان مشکل خود را واضخ تر توضیح دهید. بدست آوردن پروفایل میدان الکتریکی و یا .. مانند دوبعدی است با این تفاوت که لازم است برای دیدن این پروفایل ها در محیط tonyplot ابتدا با یک برش قطعه را دو بعدی و سپس با برش قطعه دو بعدی دیاگرام باند یا .. در خط ببینید.
کاربر 1
شبیه سازی من فقط تو محیط اتلسه. تعریف نواحی و تعریف الکترود و مش بندی و دوپینگ … برخلاف محیط اتنا اصلا وارد فرایند ساخت ترانزیستور نمی شویم. شبیه سازی بنده سه بعدی بوده و برای ترانزیستور سه گیتی انجام می دهم. پس طبق گفته ی شما cutplane برای ساختار سه بعدی انجام بدهم، اما بعدش چطور باند دیاگرام و میدان و پتانسیل را مشاهده کنم؟
….
….…model ….
method newton gummel maxtrap=100 autonr nblockit=45 bicgst dvlimit=1.0
save outf=novel02.str master
tonyplot3d novel02.stroutput p.quantom band.temp con.band val.band e.mobility band.par
save outf=band.str
tonyplot3d band.strsolve init
solve previous
solve vsource=0.0
log offsolve vdrain=0.05
log outf=Id-Vg_D1.log
solve vgate=-0.2 name=gate vstep=0.4 vfinal=1.0
tonyplot Id-Vg_D1.log
log off
آپلند
بعد از آن قاعدتا در کنار شکل سه بعدی شما شکل دوبعدی خواهد بود. سپس بر روی شکل دو بعدی کلیک و از cutline استفاده می کنید. و نهایتا در شکل سومی که باز میشود شما میتوانید با تنظیمات نمودار دیاگرام یا … را ببنید.
درباره استخراج این موارد در کتاب توضیح داده شده است. ممکن است توضیحات در قالب مثالهایی وجود داشته باشد. برای دیدن دیاگرام باند باید در برنامه در قسمت output پارامترهای مناسب را ببنویسید که در کتاب و لیست کامل آن در قسمت دستور OUTPUT در فصل statement های HELP نرم افزار نوشته شده است. خواندن کتاب را مستقل از کاری که شما میخواهید انجام بدهید را توضیه می کنم جون برخی از موارد در قالب مثال یا پروزه توضیح داده شده و میتواند به شما در پروژه های اصلی کمک کند.
کاربر 1
ممنون. متن کتابو مجددا از قسمت های مورد نیاز مطالعه کردم.بعد از اعمال cutline و کلیک بر روی display، باید در قسمت تعریف تابع function1 چه دستوری برای مشاهده باند دیاگرام و میدان و پتانسیل وارد کنم؟آیا همینطور که گفتم است؟
آپلند
خیر. گویا کتاب یا مثال ها را مطالعه نکرده اید. در یکی از مثال ها روش استخراج نمودار دیاگرام باند مطرح شده است. شما اگر عبارات لازم را در دستور output نوشته باشید در همان پنجره Display نمایش داده می شود.
صفحه 101 کتاب. صفحه 129 کتاب چند نمونه از استخراح این نوع نمودارها هست.
سعی کنید کل کتاب را یکبار از ابتدا تا انتها بخوانید.
کاربر1
کدهای کتاب شبیه سازی دوبعدیه. اما شبیه سازی من سه بعدیه.از cutplane استفاده کردم و تا قسمت cutline هم پیش رفته ام و فقط donor concentration,net doping , acceptor concentration , را نشان می دهد.من کد ترانزیستور را برای شما میفرستم.
آپلند
مشکل عدم نمایش پارامترهای مختلف در محل قرار گیری دستور output می باشد شما کافی است خطوط مربوط به output که خودتان نوشته بودید را بعد از عبارات solve init و solve previous قرار دهید. البته دقیق تر بخواهید بعد از مثلا اعمال بایاس صفر یا بعد از اعمال بایاس مورد نظر خودتان. در این صورت شما میتوانید پارامترهای مختلف را در منوی display در حالت بعد از cutline ببینید.
تصویر پارامترهایی که مورد نظر شما است در ادامه آورده شده است
….
solve init
solve previous
output con.band val.band e.mobility band.par
save outf=band.str
tonyplot3d band.str
….
…
…
و هم چنین دستور output ها قبلی را پاک کنید. و صرفا شما میتوانید از شکلی که از نوشتن کدهای بالا بدست آمده آن پارامترها را ببنید. به عنوان مثال اگر شما قبل از خط های برنامه بالا عبارت tonyplot را بنویسید در منوی Display کمیت های مختلف را نخواهید دید لذا بر روی این مسئله دقت بفرمایید.
لذا جمع بندی نکات به صورت زیر است
1- استفاده از دستور Output و اضافه نمودن پارامترهای مورد نظر با کمک توضیحات دستور Output در HELP نرم افزار
2-ذخیره کردن و نمایش ساختار بعد از دستور output
3- نوشتن دستور output در محل مناسب برنامه ( به مشکلی که شما با آن برخوردید مراجعه کنید)
4- بررسی پارامترهای اضافه شده به منوی Display در Tonyplot بر روی نموداری که بعد از دستور output آن را ذخیره نموده ایم نه دیگر نمودارهایی که قبل از آن تعریف شده است.

سلام، لطفا نحوه استخراج ولتاژ شکست ترانزیستور در اتلس را توضیح دهید.
به غیر از اینکه نمودار جریان-ولتاژ را ببینیم و جایی که جریان به شدت بالا میره را ولتاژ شکست تشخیص بدیم، به چه صورت میشه که خود نرم افزار مقدار ولتاژ شکست را بصورت دقیق به ما بده؟
ممنون
با سلام
چه در روشی که به صورت چشمی از روی نمودار نقظه شکست را پیدا می کنیم و چه در روشی که در ادامه مطرح می کنیم هر دو خود کاربر و نویسنده کد باید تعیین کند که از کدام جریان به بعد به عنوان نقطه شکست در نظر بگیریم. میتوانید به مثال های مشابه مراجعه کنید و قاعده سرانگشتی حاکم بر این تعیین نقطه شکست را بیابیم. اما اگر صرفا میخواهید نرم افزار عدد را در قسمت run time نشان دهد میتوانید بعد از دستورات سوییپ ولتاژ درین سورس و ذخیره آن به مانند زیر عمل کنید.
extract init inf=”mos1ex14.log”
extract name=”PVbd” x.val from curve(abs(v.”drain”),abs(i.”drain”)) where y.val=1e-11
در خط اول، فایل حاصل از سوییپ ولتاژ درین سورس فراخوانی شده و در خط دوم از روی نموداری که x آن ولتاژ درین و y آن جریان درین تعیین شده مقدار x یا همان ولتاژی را تعیین می کنیم که y یا همان جریان مقدار ۱e-11 را داشته باشد.. عدد ۱e-11 در اینجا به عنوان یک مثال مطرح شده و شما باید خود نسبت به انتخاب این عدد قضاوت کنید.
با توجه به اینکه کیفیت نمودارهای سیلواکو برای پرینت گرفتن مناسب نیست، باید داده های مربوط به محور ایکس و ایگرگ نمودار را داشته باشیم و توی یک نرم افزار دیگه مثل متلب مجددا نمودار را رسم کنیم. دستوری که با استفاده از اون داده های نمودار در یک فایل نوت پد ذخیره میشن و برای متلب هم قابل خوندنه چیه؟
ممنون
در دوره آموزشی ویدیویی نرم افزار سیلواکو توضیحاتی درباره استخراج نمودار در یکی از مثال ها داده شده است. در محیط TONYPLOT تنظیماتی وجود دارد که میتوان که اندازه فونت های اعداد و نوشته ها، رنگ زمینه، اندازه خروجی تصویر و …. را تنظیم نمود. انشالله فرصتی فراهم شود در قالب نوشته ای جداگانه به موضوع استخراج عکس های با کیفیت برای مقالات میپردازیم…اما برای آشنایی با نمونه ای از استخراج تصاویر با کیفیت برای انتشار در مقالات به این صفحه مراجعه کتید.
با سلام
من ی سوال در مورد شبیه سازی OTFT داشتم. اگه تو محیط deckbuild مقدار tauno و taupo را تعریف کردیم ایا دیگه نیازی به تعریف پارامترهای exiton داریم؟
ممنون از سایت خوبتون
با سلام
معرفی TiNi/TiO2 در سیلواکو به چه صورت هست؟
و اگر بخواهیم تاثیر ولتاژ روی این ترکیب رو ببینیم به چه صورت باید عمل کنیم؟
سلام لطفا نحوه تعریف گرافن در سیلواکو برای ترانزیستور گرافنی بیان بفرمایید
با سپاس
سلام
چگونه می توانم در atlas یک sweep دما را داشته باشم به ازای دما های مختلف
با تشکر
سلام من تازه دارم با این نرم افزار کار میکنم وقتی دستور tonyplotمینویسم در حالت خروجی ارور میده که permission denidedدلیلش چیه اصلا رسم وشکلی خروجی نمیدهد؟
با عرض سلام خدمت دوستان
من دارم یه قطعه سه بعدی رو در محیط atlas شبیه ساز ی می کنم ولی متاسفانه نویز رو نمی تونم آنالیز کنم , یه سولی برام پیش اومده که آیا نرم افزار سیلواکو قادر به شبیه سازی نویز در حالت سه بعدی هستش؟ خیلی ممنون میشم کمکم کنید